2012. szeptember 15., szombat

Csoda / Miracle

Meg kell osztanom veletek, mi történt ma este, bár nehéz lesz szavakkal leírni.
A közösen elfogyasztott vacsora végén, a vendéglátónk elmondta, hogy van egy szokásuk: a zarándokok közösen nézik meg a naplementét. Kimentünk a szállás melletti dombra, közben halk zene szólt, és úgy néztük végig a naplementét, mindenki ölelve a másikat. Ha körbe néztem mindenütt meghatódott arcokat láttam, meghatódott fiatalokat, időseket, nőket, férfiakat.
Miután lement a nap, körbe álltunk és fogtuk egymás kezét, becsuktam a szemem, és azt éreztem, hogy zuhanok, és kapaszkodtam abba a két kézbe. Mindenhonnan áradt a szeretet. Folytak a könnyeim, de közben mosolyogtam. Mindenki megölelt mindenkit. Az arcokat nézve olyan érzelmek olyan sorsok váltak láthatóvá előttem, amiket elképzelni nem tudtam. Teljes mértékben értettük és éreztük egymást, úgy, hogy közben mindenkinek megvan a maga titka, hogy miért is van itt. Az egymás iránti igaz szeretet, tisztelet, megértés érződött minden pillantásból, mozdulatból, ki nem mondott szavakból. Leírhatatlan érzés volt.
Ez volt a legszebb pillanat eddig, amit átélhettem az Úton. És azt mondom, megérte az a sok gyaloglás, az a rengeteg szenvedés, ha utána ilyen fantasztikus élményben lehet részem. Ha belegondolok még most is folynak a könnyeim.
Ma este részem volt egy igazi csodában!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I have to share with you what happened tonight, but it will be difficult to describe in words.
After the dinner spent together, our host told us that they have a habit that the Pilgrims watch the sunset togeteher. We went to the hill next to the housing, with soft music in the background, and we watched the sunset, everyone hugging each other. When I looked around I saw touched faces everywhere, touched young people, older people, women and men.
After the sun went down, we were standing in a circle helding each other's hands, I closed my eyes, and I felt that I'm falling and I was holding on to those two hands. Love poured from everywhere. My tears wereflowing, but in the meantime I was smiling. Everyone hugged everyone. Looking at the faces, such emotionals and fates became apparent to me that I could not imagine. We fully understood and felt each other, whilest all of us have their own secrets of why we are here. True love, respect, understanding for one another was felt in every glance, gesture, unspoken words. It was indescribable.
It was the most beautiful moment so far, I could live through in the way. And I say, those long walkings, those many sufferings, it is worth it if I can have such a fantastic experience. When I think about it my tears still start to flow.
Tonight I had experienced a real miracle!

5 megjegyzés:

  1. Szia Csillu :-) Nagyon vártam már hogy írj :-) óriási érzésben volt részed .Tényleg megérte minden!! nagyon meg érdemled :-)) én is meg könnyeztem :-)
    Holnapra erőt és kitartást kívánok neked !! Vigyázz magadra ! puszi Maca

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy úgy érzed nem hiába vállaltad magadra az út nehézségeit, mert igazából ez a legfontosabb.
    Remélem, még sok ilyen élményben lesz részed az út második felében is.
    Vigyázz magadra!

    N

    Boldogok, akik összhangban vannak önmagukkal, mert nem kell szüntelen azt tenniük, amit mindenki tesz.
    (Dr. Gyökössy Endre)

    VálaszTörlés
  3. Szia Csilla!!
    Innen a távolból szoritok Neked, s örömmel olvasom, hogy milyen csodálatos dolgot is élsz meg illetve át!!! Kitartás az útra, vigyázz magadra, s éld meg teljes szívvel, hoszen egy almod válik valóra folyamatban!!!!
    Puszi: Szabina

    VálaszTörlés
  4. Drága Kicsi lányom!
    Megható amit írtál! Sok ilyen felemelő pillanatot kívánok neked! Ezekből is meríts erőt! TE OTT VAGY ! EZ A TE ÉRDEMED! Bízzál magadba
    és törekedj az összhangra saját magaddal! Különleges ember vagy!
    Édesanyád

    VálaszTörlés
  5. Drága Annem!

    Annyira örülök, hogy ilyen csodákban van részed az utadon. Tiszta szívből kívánom neked, hogy még sok-sok ilyen csoda találjon rád.
    Pusziözönnel a te Dianád

    VálaszTörlés