2012. szeptember 21., péntek

24. nap / Day 24

Foncebadón - Ponferrada


Távolság: 27,2 km
Emelkedés: 250 m
Ereszkedés: 1150 m

Megtett út: 580,1 km
Hátralévő út: 216,7 km

(Háttérország jelentés)

A nap első része a híres Cruz de Ferrohoz (vaskereszt) vezetett kiadós emelkedőn. Csilla nagyon korán indult, és hihetetlenül gyorsan haladt, a 2 km-es emelkedő távot 25 perc alatt megtette. Ideérve, a hagyományoknak megfelelően a keresztnél letette mindazokat a terheket, amiket másokért és magáért idáig hozott az Úton. Nagyon jó érzéssel töltötte el, hogy elhagyhatta terheit.

1.*

Utána volt még egy szakasz a hegyen le-föl Manjarínig és Molinasecáig, majd következett egy 20 km-es szakasz amely során több mint 1000 m-t jött lefele az út Ponferradaig.

2.*

A tegnapi nap is nagyon durva volt már, de a 20 km a lejtőn lefele még annál is nehezebb, gyilkos volt, amitől nagyon kikészült Csilla térde, nagyon fáj és újra be is dagadt. Nagyon szenved vele, fájdalomcsillapítózik és jegeli. Mivel pár nap múlva megint lesz egy komoly hegy, ezért javasoltuk Neki, hogy holnap ne menjen tovább, hanem egy napot pihentesse a térdét. Csilla nagyon szeretne tovább menni, de ha nem javul a térde reggelig, remélem megfogadja a tanácsot.

Mindezek ellenére, hiába volt sokkal nehezebb a terep az elmúlt két napon, mint előtte a síkságon, kétség kívül sokkal jobban tetszik neki ez a táj, sokkal jobban érezte magát itt. Hiába, Csilla mégiscsak a Hegyek Lánya.

*Forrás: Cordula Rabe: Szent Jakab-zarándokút
------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Foncebadón - Ponferrada


Distance: 27,2 km
Uphill: 250 m
Downhill: 1150 m

Distance completed: 580,1 km
Distance left: 216,7 km

(Background country reports)

The first part of the day led to the famous Cruz de Ferro (iron cross) on a significant uphill part. Csilla started very early, and she progressed really fast, she completed the 2 km uphill distance in 25 minutes. Reaching this place, according to the traditions she put down all of the burdens she carried for others and for herself on the Way until now. It was very good feeling, that she could left her burdens behind.
picture 1

Afterwards it was an up and down section on the mountain till Manjarín and Molinaseca, and then a 20 km stage followed with more than 1000 m drop in altitude until Ponferrada.
picture 2

Yetserday's stage was already very brutal, but the 20 km downhill part was even much harder, it was killer, which caused big troubles in Csilla's knee again, it hurts real badly now and it's very bunged. She is really suffering with it now, she needs painkillers and she needs to treat with ice. Since there will be another mountain in a couple of days, therefore we suggested her not to carry on tomorrow but to have her knee rested for one day. Csilla would really like to carry on, but if her knee doesn't get better till morning, I hope she'll take this advice.

Inspite of all of these, no matter how much harder the stages of the last two days were compared to the ones on the plan before, without a doubt she likes this land much more, she feels much better here. Well, Csilla is the Daughter of the Transylvanian mountains after all.

5 megjegyzés:

  1. Drága Annem!

    Minden nap egyre csak bámulattal adózom a kitartásodnak. Továbbra is csak így tovább, és tarts ki! Remélem a térded holnapra rendbe jön, de ha kell pihentesd, hiszen lehet, hogy egy újabb csoda vár rád azáltal, hogy egy napot pihensz.
    Fantasztikus és példamutató, amit csinálsz. A kitartásodhoz és az erődhöz kétség sem férhet. Továbbra is az égiek áldása kísérje minden lépésed! Nagyon szeretünk, s remélem sikerül ezt "elsugározni" neked. Remélem tudod, hogy minden lépésednél szorítjuk a kezed. Millió puszival támogat továbbra is barátnőd Diana

    VálaszTörlés
  2. Drága Kicsi Lányunk!
    Nagyon de nagyon büszkék vagyunk rád! Felemelő érzés lehetett a"terheket" lerakni!Aggódunk a térded miatt! Jobb ha holnap pihensz mert még újabb km-ek és újabb hegy van előtted!Megéri az egy napi szünet, azért, hogy újabb erővel tudd folytatni az UTADAT! Meg fogod tenni ahhoz már nem fér kétség de nagy volt a fizikai igénybevétel az utóbbi napokban!Imádkozni fogunk érted, hogy a Jó Isten segítsen tovább is!
    Szeretünk és nagyon sok erőt kívánunk: Édesanyád és Édesapád

    VálaszTörlés
  3. Drága Szamócám :-)) A hegyek és a vizek lánya :-)
    Elképesztő mennyire erős vagy!!Azt gondolnám hogy lefelé könnyebb jönni mint felfelé menni de ezek szerint nem, és te ezt elfogod mesélni ha végig mentél és itthon vagy :-)
    De addig is legyél okos és oszd be jól az energiád !!Magad miatt ,magadért indultál el, nem azért hogy kárt tegyél magadban

    "Aki túrázik, teljesít
    Aki zarándokol, teljessé lesz.
    ...
    ...

    Aki rohan, azt az idő szorítja,
    Aki zarándokol, azt az idő tágítja"

    pihenj ,pihentesd a lábaidat már idáig is nagy szolgálatot tettek neked :-))és még nagy szükség lesz rájuk !!

    Élvezd ki a helyet a pihenést :-) MEGÉRDEMLED !!!!!ÉS KELL !!
    Puszi Maca

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ügyes vagy drága Csilla!Minden nap olvaslak és nagyon büszke vagyok Rád!
    Rózsa74 (hoxa)

    VálaszTörlés
  5. Kitartás Csilla!
    Ügyes vagy nagyon, a kozmetikába már nagyon várunk! Vigyázz magadra és csak így tovább, nagyon erős vagy!
    Millió puszit küldünk :)

    VálaszTörlés