2012. szeptember 4., kedd

7. nap / Day 7

Torres del Rio - Logrono

Távolság: 20,5 km
Emelkedés: 250 m
Ereszkedés: 350 m

(Háttérország jelentés)

A mai nap ismét két eltérő szakaszból állt, az első Torres del Riotól Vianáig, nagyon sok le-fel úttal, több helyen kényelmetlen köves ösvényen, kevés árnyékkal:

1.*

Innen már valamivel könnyebb szakasz következett Logronoig, az Út eddigi második legnagyobb városáig:

2.*

Elég gyorsan teljesítette Csilla a mai napot, viszont továbbra is elviselhetetlen fájdalommal kellett véghez vinnie. Mivel Logrono egy elég nagy város, ezért többünk hatalmas megkönnyebbülésére úgy döntött, kihasználja, hogy elérhető az orvosi ellátás és felkeres egy orvost. Sajnos a spanyol egészségügyi szolgáltatás sem sokkal jobb, mint a magyar, két helyről is elküldték pedig az ottani állami egészségügyi szolgálathoz tartozó intézmények voltak, amelyek elvileg igénybe vehetők európai egészségbiztosítási kártyával... Végül egy kórház sürgősségi osztályán hajlandóak voltak ellátni. Az orvos a térdére nézve közölte, hogy ezt azonnal röntgenezni kell, és készüljön fel arra, hogy nem biztos, hogy elengedik. A diagnózist feszült várakozás előzte meg Csilla részéről és részünkről is. A röntgen kiértékelése alapján megállapították, hogy szerencsére nincs olyan elváltozás, ami komolyabb beavatkozást, műtétet igényelne. A folyamatos terhelés miatti ilyen mértékű fájdalmat azonban mindenképp kezelni kell, ezért felírtak Neki jó pár gyógyszert, és bár elengedték, de egy napra kötelező, és még egy napra erősen ajánlott pihentetést írtak elő.

Csilla nagyon el van keseredve, hogy holnap nem folytathatja az Utat, de az orvosi utasítás egyértelmű volt és nem hagyott más választást, mint meghozni ezt az áldozatot. 

*Forrás: Cordula Rabe: Szent Jakab-zarándokút
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torres del Rio - Logrono

Distance: 20,5 km
Uphill: 250 m
Downhill: 350 m

(Background country reports)

Today's stage contained two different sections, the first from Torres Del Rio to Viana with a lot of up and down roads in many places with unpleasent rocky paths without any shadows.
picture 1 above

From there it was a little easier section to Logrono, the second biggest town so far.
picture 2 above

She completed today's stage quite fast, but again she had to do it with unbearable pain. Since Logrono is a big town, for the relief of more of us she decided to capitalize on the fact that there was medical service available and go to a doctor. Sadly, the Spanish health service is not much better than the Hungarian one, she was sent off not only one but from two places, which should have welcomed people with european health insurance card... Finally she was served at an emergency department of a hospital. Looking at her knee, the doctor said, that an x-ray must have been made immediately and she'd better get prepared for not leaving the hospital soon. Diagnosis was preceeded very tense waiting both from Csilla's and from our side. Evaluating the x-ray, it was found out, that fortunately there is no such severe problem which would require more serious intervention, operation. But this big pain caused by the continuous strain have to be treated, therefore the doctor gave several medicines, and though Csilla was not kept in the hospital, she was ordered to take one mandatory, and one more very much recommended day of rest.

Csilla is very disappointed, that she cannot continue the Way tomorrow, but the order from the doctor was crystal clear, and it didn't give her much of a chance, but to take this sacrifice.

5 megjegyzés:

  1. Drága Kicsi Lányom!
    Nagyon Ügyes vagy és csodálatra méltó, hogy ilyen fájdalommal végig csináltad a mai napot is!
    Pihentetni kell legalább két napot, és utána folytatod!Semmi sem történik véletlenül! Főleg ezen az úton nem! mi nagyon drukkolunk neked, de az egészség a legfontosabb!Nagyon szeretünk és veled vagyunk minden lépésednél, minden pillanatban! A Jó Isten vigyázni fog rád! Türelem és kitartás!Puszilunk: Édesanyád és Édesapád

    VálaszTörlés
  2. Csilla! ne keseredj el, ez a pihenő kell most Neked! Ne add fel, sikerülni fog az egész utat teljesítened!
    "Prohászka Ottokár: Kő az úton
    Gondolod, kerül életed útjába
    Egyetlen gátló kő is hiába?
    Lehet otromba, lehet kicsike,
    Hidd el, ahol van, ott kell lennie!
    De nem azért, hogy visszatartson Téged
    S lohassza kedved, merészséged.
    Jóságos kéz utadba azért tette,
    Hogy Te megállj mellette.
    Nézd meg a követ, aztán kezdj el
    Beszélni róla Isteneddel.
    Őt kérdezd meg, milyen üzenetet
    Küld azzal az akadállyal neked.
    S ha lelked az Istennel találkozott,
    Utadba minden kő áldást hozott."
    Pihenj fizikailag, lelkileg, és újult erővel tudsz továbbmenni! Eddig hatalmas utat tettél meg, legyél büszke magadra, kevés ember monhatja el magáról, hogy néhány nap alatt megtett ekkora utat, ilyen fájdalmak között! Nagyon szeretünk, imátkozunk Érted! Puszi Bartáék

    VálaszTörlés
  3. Drága Annem!

    Borzasztóan büszke vagyok rád, hogy ekkora megpróbáltatásokat állsz ki. Tudom, hogy csalódott vagy, amiért holnap nem mehetsz tovább, de úgy vélem kell ez a pihenő, s nem csak a lábad miatt. Állj meg, s értékeld ezt a fantasztikus teljesítményt, amit véghez vittél. Majd holnapután vagy két nap múlva(ahogy az orvos mondja) újúlt erővel fogsz tudni nekivágni az Út többi részének. Mert ez a te utad, amit senki és semmi nem vehet el tőled, még ez a minimális kényszerpihenő sem. Használd ki a holnapot, mert biztos van valami dolgod ott, ahol vagy, még akkor is, ha ez jelenleg nem látszik. Az is lehet, hogy utána sem fog számodra kiderülni, de biztos fontos, ha emiatt meg kellett álnod.
    Coelho ezt mondaná:"Kell, hogy legyen egy cél a fejedben: följutni a csúcsra. De ahogy haladsz fölfelé, egyre több dolgot láthatsz, és semmibe nem kerül néha megállni és élvezni a kilátást. Minden meghódított méterrel egyre messzebb látsz, és ezt ki kell használnod, hogy olyan dolgokat fedezhess föl, amiket addig nem vettél észre."
    Pihenj sokat és vigyázz magadra!
    Millió puszival és öleléssel támogat a te szerető Dianád

    VálaszTörlés
  4. Csilla, kitartás!Pihentesd akkor kicsit a térded, és újult erővel folytasd az Utadat!!!!Vigyázz Magadra!Puszillak!

    VálaszTörlés
  5. Kitartás Csilla! Megfogod csinálni, szurkol és puszil az egész kozmetika ;) Vigyázz magadra nagyon és csak így tovább!!

    Sok puszi

    VálaszTörlés