2012. szeptember 8., szombat

11. nap / Day 11

Granon - Villafranca Montes de Oca


Távolság: 28,3 km
Emelkedés: 370 m
Ereszkedés: 220 m

Megtett út: 250,8 km
Hátralévő út: 546,0 km

(Háttérország jelentés)

A tegnapi nap krónikájához tartozik, hogy Granonban egy különleges gyertyaceremónián vehettek részt a zarándokok. A zarándokok közös imádkozás után körbe álltak, majd egymás kezét megfogva egy gyertyát körbeadva, mindenki a saját nyelvén elmondta miért teljesíti az Utat, mit jelent neki ez. Nagyon különleges pillanat volt ez, és hihetetlen energiát adott ez mindenkinek.

A mai nap innen folytatódott eredetileg Beloradoig:

1.*
Indulás után nem sokkal Csilla elérte a Kasztília/León autonóm körzet kezdetét jelölő határkövet, amint azt láthattátok az előző bejegyzésben. Innen még 13 km lehetett Belorado, az eredeti napi célállomás. Csilla azonban ma sem állt meg itt, folytatta tovább az utat:

2.*

Nap közben eszméletlen hőség van, és olyan erősen tűz a nap, hogy hiába kente magát Csilla napvédővel, a folyamatos árnyék nélkül terepen való gyaloglás miatt a bal oldala, amerről a nap érte,  leégett. Belorado után elég sűrűn voltak szálláshelyek, de Csilla nagyon szeretett volna Villafranca Montes de Ocáig eljutni, ugyanis utána egy nagyon meredek emelkedő következik majd, és mivel nap közben ilyen hőség van, szerette volna ha holnap hajnalban azzal a szakasszal kezdhet, hogy még a nagy meleg előtt túl legyen rajta. Az újabb és újabb szálláshelyekre érve rendre marasztalták a társak, de kis pihenő után Csilla mindig útra kelt, és végül eljutott a vágyott Villafranca Montes de Oca állomásig.

Ez a nap nagyon fárasztó volt, de sikerült a nap közben időnként elérhetetlennek tűnő szállásig eljutni, több mint 28 km-t gyalogolva és átlépve a 250 km összes megtett távolságot!!

*Forrás: Cordula Rabe: Szent Jakab-zarándokút
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Granon - Villafranca Montes de Oca


Distance: 28,3 km
Uphill: 370 m
Downhill: 220 m

Distance completed: 250,8 km
Distance left: 546,0 km

(Background country reports)

It was still happening yesterday evening, that the pilgrims could participate in a special candle ceremony in Granon. After praying together, the pilgrims stood in a circle, holding each other's hands and giving a candle around one by one they spoke about the reason of their pilgrimage everyone in his/her native language.It was a very special moment for everyone giving huge energy to the pilgrims.

Today continued from this place originally till Bolerado:
picture 1 above

Not long after starting Csilla reached the landmark indicating the beginning of the Castilla/Leon autonomous territory, as you could see in the previous entry. From here it was another 13 km till today's planned goal, Bolerado. However Csilla didn't stop here again, she just carried out:
picture 2 above

During the day there is incredible heat, sun is burning so badly, that despite Csilla regularly used sun lotion, due to the continuous walking on fields without any shadows her left side, which was hit by the sun, has burned quite badly. After Bolerado there are pilgrim housings often, but Csilla would have loved to go all the way to  Villafranca Montes de Oca, because afterwards there is a very steep uphill section, and because there is so hot during the day, she would have loved to have the chance to start with that section tomorrow dawn, to be abel to keep it behind her by the time it gets hot. Reaching the housings one by one she was aksed to stay by other pilgrims, but after some rest she always kept going and in the end she did make it to the wished Villafranca Montes de Oca station.

Today was very tiring, but she could reach the goal which seemed so unreachable during the day, completing more than 28 km today and passing the total completed distance of 250 km!!

5 megjegyzés:

  1. Drága Kicsi Lányom!
    Elhiszem, hogy nagyon fáradt vagy, hiszen ember feletti erővel zarándokolsz! El sem hiszed, hogy mennyien szorítanak neked és csodálnak!Ma is mindenkinek erről beszéltem!
    Olyan büszke vagyok rád, hogy ezt nem tudom elmondani!Biztos meg tudod csinálni!Kicsit többet kellene pihenni! Az biztos, hogy nagy akaraterőd van!Nagyon szorítunk neked és kitartóan imádkozunk!Szeretünk és puszilunk: Édesanyád és Édesapád

    VálaszTörlés
  2. Szia Csilla! Csatlakozunk Szüleid soraihoz, büszkék vagyunk Rád, és kérjük az Urat, legyen Veled. Vigyázz magadra, és pihenj, mert még hosszú út vár Rád, de végig fogod csinálni!
    Puszilunk Bartáék

    VálaszTörlés
  3. Drága Annem!

    Szeretnék csatlakozni az előttem szólókhoz. Fantasztikusan haladsz, s szerintem csodás, amit csinálsz. Hihetetlen kitartásod van, amivel nem csak átmehetsz azokon a hegyeken, hanem ahogy a mondás tartja el is hordhatnád azokat az akaraterőd segítségével. Már több mint 250 km! Wow! Csak így tovább!
    Továbbra is nagyon vigyázz magadra, s pihenj is, amennyit lehet!
    Millió ölelés és puszi a te Dianádtól

    VálaszTörlés
  4. Ez Ez Ez elképesztő Csilla :-))Nagyon haladsz óriási erőd van :-) gratulálok !! de mit gratulálok..... ??? már elcsépeltem a szót :-)) Csodállak !! eszméletlen egy csaj vagy :-)) Ha nem írtok többet az érzelmeidről és hogy mit élsz át akkor komolyan azt hiheti az ember hogy röhögve végig csinálod ,mert hogy végig csinálod az tuti!!!!nyilván nem könnyű de hogy te úgy veszed az akadályokat hogy még akár földről is le mennél az már biztos :-) Csak így tovább !!nagyon sokat gondolok rád és nagyon szurkolok hogy minden napod sikeresen záruljon :-)
    Puszi Maca

    VálaszTörlés
  5. Nem semmi a kitartásod, még mindig megtudsz vele lepni. :)
    Azért egy kicsit aggódom is. Te vagy ott, te tudod, hogy mi a legjobb neked, de azért ne vidd túlzásba a dolgokat!

    N

    VálaszTörlés