2012. szeptember 12., szerda

15. nap / Day 15

Hontanas - Boadilla del Camino


Távolság: 28,7 km
Emelkedés: 220 m
Ereszkedés: 310 m

Megtett út: 351,4 km
Hátralévő út: 445,4 km

(Háttérország jelentés)

Hontanastól az út ámulatba ejtő üres tájon át vezet. Az időérzék könnyen elhagyhatja a zarándokot a fátlan síkságon, ahol az órák végtelennek tűnnek.

1.*

Castrejoriz után emelkedik az út egészen a 913 m magasan található Alto de Mostelares magasföldig, ahonnan pompás kilátás nyílik a környező vidékre.

2. Alto de Mostelares

Az utolsó 8 km-es szakasz Boadilla del Caminoig:

3.*

Bár a nap végére megint elfáradt Csilla, összességében sokkal jobban bírta mai napot, mint a tegnapit, és a kedve is sokkal jobb ma, mint volt tegnap. Eddig nem sok szót említettem a szállásokról, de azért tudni kell róluk, hogy gyakran annyi mondható el róluk, hogy praktikusak = van egy matrac, jobb esetben ágy, amin lehet aludni, de a tisztaságuk sokszor hagy kívánni valót maguk után. Ma viszont olyan szállást talál, ami nem csak tiszta, de kifejezetten szép, és igaz hogy az ágyakat már előre lefoglalták, így csak matrac maradt, Csilla mégis örömmel maradt ebben a szállásban.

Épp most kaptam egy képet. Azt hiszem ezért tényleg érdemes volt maradni. A matrac ellenére ez valóban az eddigi legszebb szállás!



 
*Forrás: Cordula Rabe: Szent Jakab-zarándokút
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hontanas - Boadilla del Camino


Distance: 28,7 km
Uphill: 220 m
Downhill: 310 m

Distance completed: 351,4 km
Distance left: 445,4 km

(Background country reports)

From Hontanas the road leads through amazingly empty fields. Pilgrims can easily lose their sense of time walking on the treeless plain, where hours seem to be endless.
picture 1 above

After Castrejoriz the road rises to the altitude of 913 m until Alto de Mostelares, which offers a beatiful sight to the surrounding territory.
picture 2 above

The last 8 km long section till Boadilla del Camino
picture 3 above

Though Csilla got tired by the end of day, all in all she felt much better today then yesterday, and her mood was much better also. So far I have not talked about the conditions in the housings, but something to be know is that often you can only tell they are practical meaning there is a mattress or in better cases a bed to be sleeping on, but the cleanness of the housings is often questionable. But today she found a housing which is not only clean but in fact very beautiful, so despite the beds had been reserved in advance and there was only free mattress available, Csilla was more than happpy to stay there.

I have just got a picture from her. I agree, it was worth to stay. Inspiste of the mattress, this is really the most beautiful housing so far.
picture 4 above

5 megjegyzés:

  1. Drága Kicsi Lányom!
    Csodálatos vagy!Én már attól elfáradtam, hogy láttam azt az emelkedőt a térképen. De amikor megláttam a képet , hogy ott vagy nagyon örültem és büszke voltam rád! Nagyon hálás vagyok a Jó Istennek, hogy így segít az úton! Mindig csak a te ütemedben haladj ! Van időd! Végre egy olyan szállás ahol megint látlak a víz mellett mosolyogni!Csak így tovább!Megcsinálod!Figyelj a belső hangokra és a tested külső jelzéseire! Ha meg kell állni állj meg, ha pihenést kérnek add meg!Nagyon de nagyon büszkék vagyunk rád! Szeretünk: Édesanyád és Édesapád

    VálaszTörlés
  2. Drága Annem!

    Igazán megérdemled a láblógatást, hát még hogy mindez egy medencében történik gondolom még jobban esik :)
    Annyira büszke vagyok rád, hogy minden nap ilyen fantasztikus teljesítményt nyújtasz. Szavak sincsenek mennyire örülök minden nap, mikor látom a napod leírását, pláne, ha egy kép is van rólad, amin láthatunk út közben.
    Továbbra is jó utat neked, sok erőt a holnaphoz is.
    Millió puszival és öleléssel kíván jó pihenést barátnőd Diana

    VálaszTörlés
  3. Szia Csilla! Csatlakozunk az előttünk szólókhoz (írókhoz :)), jó Téged látni a képeken, és azt, hogy mosolyogsz! Fantasztikus tempót diktálsz, napi 25-30 kilómétert gyalogolni nem semmi teljesítmény. Az akaraterőd példa nekem. Amikor lehet, pihenj, gazdálkodj jól az erőddel! Minden nap imáinkban gondolunk Rád, és Veled vagyunk!!! Sok puszi Bartáék:)))

    VálaszTörlés
  4. Ügyes vagy nagyon Csilla, kitartás! :)

    VálaszTörlés