2012. szeptember 20., csütörtök

23. nap / Day 23

Astorga - Foncebadón


Távolság: 25,6 km
Emelkedés: 560 m
Ereszkedés: 50 m

Megtett út: 552,9 km
Hátralévő út: 243,9 km

(Háttérország jelentés)

A magaslatra épült, erődítményszerű Astorga eredetileg római katonai védelmi pont volt, később azonban egy nagyon fontos zarándokállomássá lett, mivel itt találkozott a Camino francés (amit Csilla is követ) és a Sevillából érkező Via de la Plata zarándokút. A tegnapi nap során volt idő arra is, hogy kicsit megnézzék a várost és megkóstolják a helyi ételeket, italokat. Csillának eddig ez a város tetszett a legjobban az Út során.

1. Astorga

Ha valaki figyelte, feltűnhetett neki, hogy jelentős emelkedő szerepel a beszámoló elején. Nem elírás,  a tegnapi nap fáradalmait kipihenve, a rengeteg síkságon megtett km után ma következhetett egy nap amely szakasza újra egy hegyre vezet fel, a Leóni-hegyekbe, Foncebadónig:

2.*

560 m emelkedő után, az egykor kihalt, de mára ismét lakott falu, Foncebadón határában:

3. Foncebadón

Kezdetben nagyon nehéz volt az út, megint nagyon fájt a válla, aztán napközben egyre jobban belejött. Új módszerrel küzdötte le a hegyet: ahelyett folyamatosan a magasba tekintett volna, mindig csak a lába elé nézett a földre a következő lépésre figyelve. És ez bevált :) sokkal könnyebben ment a délután, mint remélte. Most pedig jöhet a pihenés, mert holnap a hegy másik oldala következik.

*Forrás:  Cordula Rabe: Szent jakab-zarándokút
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Astorga - Foncebadón


Distance: 25,6 km
Uphill: 560 m
Downhill: 50 m

Distance completed: 552,9 km
Distance left: 243,9 km

(Background country reports)

Astorga built on high ground, looking like some fortress was a roman military defensive point originally, but later it became a very important pilgrim station, since this is the place where the Camino francés pilgrim road (which Csilla follows as well) and the Via de la Plata pilgrim road coming from Sevilla met. Yesterday it was also time for a little sightseeing and tasting the local foods and drinks as well. Csilla liked this town the most so far on tha Way.
picture 1

If you were looking, you could realize that there is a very big change in altitude reported for uphill section at the beginning. It isn't a typo, recovering from yesterday's wearing stage, after the many km walking on flat surface, today it was again the time for a hill climb, into Mentes de León untill Foncebadón:
picture 2

After climbing 560 m above the starting point, at the border of the once desolated but today again populated village, Foncebadón
picture 3 

At the beginning it was very hard and her shoulder was hurting very badly, but during the day it just went better for her. She practiced a new method to conquer the hill: instead of cntinuously looking at the heights of the mountain she rather looked at the ground in front of her legs, looked at only the next steps. And it worked :) it was much easier than she had hoped. Now it's time for rest, because tomorrow the other side of the mountain is coming.

4 megjegyzés:

  1. Csilla! Nagyon jó a "taktikád", mindig csak a következő lépésre koncentrálj! Nagy Utat tettél meg eddig, a hátralévő kilométerekhez sok erőt, kitartást Neked! Puszi Bartáék

    VálaszTörlés
  2. Drága Kicsi Lányunk!
    Nagyon nagy akarat erőd , kitartásod és elszántságod van, amit csak csodálni lehet. Reméljük holnapra is kitalálsz valami jó taktikát! Igaz , hogy lefele jönni jobban igénybe veszi a térdedet! A Jó Isten megsegít most is!Holnapra is sok erőt kérünk neked!A térképet nézve lenyűgöző. hogy "már" itt jársz!
    Nagyon szeretünk: Édesanyád és Édesapád

    VálaszTörlés
  3. Pfffffúúú Csilla ez szó szerint meredek volt :-))Jól fog esni a pihenő az biztos :-)
    Nagyon ügyes vagy ,jó a taktika is minden oké lesz :-))
    És az ,hogy már nincs csak 250km ez óriási :-)) Annyira szenzációs vagy ahogy így bírod :-)) Szívből gratulálok idáig is ,és kívánom hogy probléma mentesen menj tovább !!Én szurkolok és lélekben veled vagyok :-)Sokat gondolok rád :-)) Puszi neked Maca

    VálaszTörlés
  4. Drága Annem!

    Egyszerűen eszméletlen, amit csinálsz én annyira, de annyira büszke vagyok rád!
    Továbbra is tarts ki! Sok erőt és energiát kívánok, hogy ilyen szuperül sikerüljön a mai táv is, mint az eddigiek.
    Továbbra is az égiek kísérjenek utadon.
    Millió puszika neked Dianád

    VálaszTörlés