2012. szeptember 17., hétfő

20. nap / Day 20

Mansilla de las Mulas - León


Távolság: 18,9 km
Emelkedés: 120 m
Ereszkedés: 70 m

Megtett út: 473,6 km
Hátralévő út: 323,2 km

(Háttérország jelentés)

Kora reggel útra kelt Csilla, hogy folytassa útját Puente Villarente felé:

1.*

Onnan pedig tovább Leónba:

2.*

Nagyon gyors ütembe kezdte a napot Csilla, dél után már Leónban is volt, ahogy láthattátok az előző bejegyzésben. Sajnos ennek az lett a következménye, hogy nagyon megerőltette a térdét. Leónba érve nagyon nagy fájdalma volt. Remélte, hogy ha pihen egyet, akkor elmúlik, de sajnos nem javult. Ezért bár eredetileg tovább szeretett volna menni, úgy döntött megáll Leónban, és délután pihenteti a térdét.

Szerencsére ismerősökkel tölthette a napot. Leónban még a szállásra érkezés előtt magyar és mexikói zarándokkal:

3.

Majd később egy német testvérpár is csatlakozott hozzájuk:

4.

Együtt nézték meg egy kicsit Leónt, majd elmentek és ebédeltek egyet.

Carlos (a mexikói zarándok a 3. képen jobbra és a 4.-en középen) még korábban út közben  talált egy szerencse patkót, amit egy zarándok veszített el. A patkón ez szerepel spanyolul: "Egészséget és Szerencsét!". Eltette, és megfogadta, hogy valakinek majd odaadja. Csillával először Hontanasban találkozott, és tudott róla, hogy a térde nagyon fáj a kezdetek óta. Ma újra találkoztak, és Carlos azt mondta, Csillának szeretné adni, remélve hogy segíteni fogja az Úton.

*Forrás: Cordula Rabe: Szent Jakab-zarándokút
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mansilla de las Mulas - León


Distance: 18,9 km
Uphill: 120 m
Downhill: 70 m

Distance completed: 473,6 km
Distance left: 323,2 km

(Background country reports)

Early morning Csilla started to continue the Way to Puente Villarente
picture 1

And further towards León:
picture 2 

Csilla started the day in very high speed, just after noon she was already in León as you could see from the previous entry. Unfortunately the consequence of this rush was that she strained her knee and it was hurting again real badly by the time she arrived to León. She was hoping that it got better with some rest, but it didn't happen. Thus though she would have liked to go further, she decided to stay in León and have her knee rested a bit.

Fortunately she could spend the day with kith. In León before reaching the housing with a hungarian and a mexican pilgrims.
picture 3

And later two german sisters were also joining them:
picture 4

They went together for a little sightseeing and for a nice lunch.

Carlos (the mexican pilgrim, at the right side in picture 3 and in the middle in picture 4) find a lucky horseshoe earlier on the road lost by another pilgrim. It has the following writing on it in spain: "Wishing health and luck!". He took it and made it a rule that he was gonna give it to someone. He met Csilla first in Hontanas, and knew about the pain she was battling from the beginning. Today they met again, and Carlos said, he would have liked to give it to Csilla hoping it was gonna help her on her Way.

5 megjegyzés:

  1. Drága Csilla! Látod, nem kerül gátló kő hiába az Úton. Pihenni álltál meg, s ismét Társakra találtál, akik segítenek az Úton! Élvezd ki minden percét az utadnak, menj, ha menned kell, pihenj, ha azt kell tenned! Figyelj az Úrra, Aki veled van, hogy egy-egy nap milyen csodát tartogat számodra!
    Ha ilyen ütemben haladsz, holnap már a hátad mögött tudod az 500.-ik kilómétert is :) Nagyot teljesítesz folyamatosan! Büszkék vagyunk Rád!
    Puszi Bartáék :)

    VálaszTörlés
  2. Már a 20. nap?! Jesszus! Csak így tovább Drága, kitartás!!!!Puszillak!

    VálaszTörlés
  3. Drága Kicsi Lányunk!
    Jó látni így mosolyogva téged! Remélem azért ma tudtál pihenni és egy kicsit feltöltődni!
    Hihetetlen hogy már itt tartasz!Kérem a Jó Istent, hogy enyhítse a fájdalmaidat és segítsen végig járni az UTADAT! Mindig a saját jelzéseidet figyeld és akkor minden rendben lesz!
    Szeretünk: Édesanyád és Édesapád

    VálaszTörlés
  4. Drága Annem!

    Nap mint nap látom a csodát, ami véghezviszel, és ez szerintem fantasztikus. Továbbra is erőt és kitartást kívánok, remélem a patkó is segít, és továbbra az égiek vigyázzák a lépteidet.
    Csak így tovább! Remélem sikerült pihenned is.
    Millió puszi és ölelés neked
    Dianádtól

    VálaszTörlés
  5. Csak így tovább! A nehezén már túl vagy és még sok szép dolog vár rád az út hátralévő részében is.
    Sok szerencsét és kitartást hozzá!

    N

    VálaszTörlés