2012. szeptember 16., vasárnap

19. nap / Day 19

Bercianos del Real Camino - Mansilla de las Mulas


Távolság: 26,5 km
Emelkedés: 20 m
Ereszkedés: 70 m

Megtett út: 454,7 km
Hátralévő út: 342,1 km

(Háttérország jelentés)

A tegnapi este élményeivel gazdagodva vágott neki Csilla a mai napnak:

1.*

Szükség is volt az erőre, mert a Reliegos előtti 13 km-es pusztaság, a semmiség elöl-hátul nagyon kemény volt

2.*

És onnan még mindig volt 6 km a Mansilla de las Mulas-i mai napi állomásig:

3.*

Mivel semmi tájékozódási pont, útjelző nem volt, így könnyen elvesztette Csilla a távolság és időérzékét. Egyszer megnézte az órát, 27 percen állt a mutató, majd miután úgy érezte haladt egy jót, megnézte megint mennyi idő telt el. A mutató 30-on állt. Ugyanabban az órában. Nem akarta elhinni, hogy összesen 3 perc telt. A végtelen pusztaság nagyon nehéz és fárasztó volt, nemcsak fizikailag hanem mentálisan is.

A szállásra ketten érkeztek, és megint szembesülniük kellett a foglalások okozta problémával. Összesen két szabad hely volt már csak, így szerencsére nem kellett tovább menniük, de nagyon kevésen múlt.

*Forrás: Cordula Rabe: Szent Jakab-zarándokút 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bercianos del Real Camino - Mansilla de las Mulas


Distance: 26,5 km
Uphill: 20 m
Downhill: 70 m

Distance completed: 454,7 km
Distance left: 342,1 km

(Background country reports)

Csilla started the day with yesterday evening's experiences still in her mind
picture 1

Additional strength was very much needed indeed the 13 km steppe before Reliegos with noone and nothing in front and behind her was very hard
picture 2

And from there it was still 6 km till today's goal, Mansilla de las Mulas
picture 3

Since there are no orientation points, road signs, it was easy to lose the sense of distance and time. Once Csilla looked at her watch, it showed 27 minutes, and after she felt she was progressing well, she thought to check the watch again. And it showed 30 minutes. In the same hour. She could believe only 3 minutes had elapsed. The neverending steppe was very hard both physically and mentally.

Csilla arrived to the pilgrim housing with a fellow pilgrim, and they had to face again with the problem caused by reservations. There were only two places left, so fortunately they didn't need to carry on to the next housing, but it was very close.

3 megjegyzés:

  1. Drága Csilla! Tegnap este egy kicsit földre szállt a menny, és a jó Isten is ott volt köztetek! Ő adjon erőt a további Úton, imádkozunk, hogy még sok ilyen csodát élj át. Puszi Bartáék :)

    VálaszTörlés
  2. Drága Kicsi Lányunk!
    Örülünk. hogy megint előrehaladtál az"UTADON"A Jó Isten mindig tudja, hogy mikor ajándékozzon meg olyan "Csodával" ami újabb erőt ad! Csodálunk és végre te is legyél büszke magadra , hiszen nem semmi amit teszel nap mint nap!
    Bízunk benned ás szeretünk: Édesanyád és Édesapád

    VálaszTörlés
  3. Drága Annem!

    Fantasztikus egy csaj vagy, csak tarts ki! Ezek a kietlen síkságok biztos nem könnyűek, de ezzel is, ma is, előrébb jutottál. Közelebb kerültél a célodhoz, a célhoz, hogy végig járd az utadat. Sok-sok erőt kívánok még az elkövetkező napokhoz. Továbbra is csodák és Isten segítsége kísérjen utadon.
    Szerető puszik özöne repüljön feléd.
    Szerető barátnőd Diana

    VálaszTörlés