2012. szeptember 15., szombat

18. nap / Day 18

Terradillos de los Templarios - Bercianos del Real Camino


Távolság: 24,2 km
Emelkedés: 90 m
Ereszkedés: 100 m

Megtett út: 428,2 km
Hátralévő út: 368,6 km

(Háttérország jelentés)

A nap első fele egy 13 és fél kilométeres szakaszból állt, Sahagúnig:

1.*

Még mielőtt ideért volna Csilla, egy újabb tartományt tekinthetett teljesítettnek, Palenciát maga mögött hagyva átlépett León tartományba:

2. Palencia és León tartományok határán

Az új tartomány nem hoz megújuló tájat, ugyanúgy látványban szegény, monoton szakaszokat tartogat a zarándokok számára. Sahagún után valamivel több mint 10 kilométer volt még Bercianosig:

3.*

A mai napot korábban kezdte Csilla, hogy minél hamarabb elérje Bercianost, és több ideje legyen pihenni. Már úgy érezte közel járhat, amikor nagy meglepetésére egyszer csak vége lett az útnak egy erdő szélén, amin éppen járt. Kiderült, hogy Calzadában valószínűleg rossz volt a jelzés, és egy párhuzamos útra irányította, ugyanis némi keresés után meglátta azt az utat, amin lennie kellett volna. A probléma az volt, hogy egy kerítés állt közte és az út között. És ennek nem volt kapuja... Így maradt a mászás.

Az utolsó kilométerek nagyon kemények voltak, nagyon meleg volt, Csilla nagyon várta, hogy végre elérje a mai célt, amit végül 2-re sikerült is teljesítenie.

*Forrás: Cordula Rabe: Szent Jakab-zarándokút
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terradillos de los Templarios - Bercianos del Real Camino


Distance: 24,2 km
Uphill: 90 m
Downhill: 100 m

Distance completed: 428,2 km
Distance left: 368,6 km

(Background country reports)

The first half of the day contained a section of 13 and a half kilometers till Sahagún
picture 1

Before Csilla got there, she could count another province completed leaving Palencia behind her and entering into León
picture 2: At the  border of provinces Palencia and León

The new province doesn't bring new kind of landscape, it offers the same visually slightly unexciting, monotone stages for the pilgrims. After Sahagún, it was still a little more than 10 kilometers till Bercianos
picture 3

Csilla started today a little earlier than usual, so that she can reach Bercianos as soon as possible to have more time to rest. She felt she was near to the goal, when to her big surprise the road she was on suddenly ended at the edge of a forest. It turned out, that in Calzada the signs were probably not correct, and they lead her to a parallel path, since after some discovery she found the road she should have been on. The problem was that there was a fence between her and the road. And this fence didn't have a gate ... So it was for climbing.

The last kilometers were very hard, it was very hot at that time, Csilla was really looking forward to finally reach today's goal, which she managed to accomplish by 2pm.

3 megjegyzés:

  1. Drága Kicsi Lányunk!
    Nagyon örvendünk, hogy a mai napot is ilyen ügyesen teljesítetted és maradt időd a pihenésre is!Tudom, hogy fizikai fájdalmaid vannak és ennek ellenére nagyon szépen Haladsz! Le a kalappal!
    Nagyon hálásak vagyunk " Háttérországban" mindig jelenlevő Z-nak, aki nem csak tájékoztat a napi eseményekről, hanem Téged támogat ezen az úton : lelki erőt ad neked és biztos hátteret biztosít! köszönjük !
    Téged nagyon szeretünk és mindig veled vagyunk lélekben , gondolatban: Édesanyád és Édesapád

    VálaszTörlés
  2. Kedves Csilla! Minden nap közelebb vagy a CÉL-hoz! Örülünk, hogy ilyen jól haladsz, amikor teheted, pihenj! Mi is Veled vagyunk, és szorítunk Neked! Puszi Bartáék

    VálaszTörlés
  3. Drága Annem!

    Továbra is csak bíztatni szeretnélek, mert eddig is annyira fantasztikusan teljesítettél, s ez alól a mai nap sem kivétel. Csak így tovább! Holnapra erőt és kitartást kívánok neked, mára pedig jó pihenést. Továbbra is kisérjenek az angyalok és a jó Isten az útadon.
    Millió puszival és öleléssel a te Dianád

    VálaszTörlés