2012. szeptember 14., péntek

17. nap / Day 17

Carrión de los Condes - Terradillos de los Templarios


Távolság: 26,3 km
Emelkedés: 130 m
Ereszkedés: 90 m

Megtett út: 404,0 km
Hátralévő út: 392,8 km

(Háttérország jelentés)

Folytatódott az út a szinte teljesen fátlan egysíkú, monoton vidéken:

1.*

Az eredeti útvonal mentén a régi római úton, a Via Aquitanán 12 km-en keresztül ez a táj fogadja a zarándokokat:

2. Via Aquitana

Csilla a nap során az egyik pihenőhelyen szóba elegyedett egy másik zarándokkal. Amikor a nő megtudta, hogy Csillának mennyire fáj a térde, elmesélte, hogy egyesek szerint gyógyító hatást tud elérni a kezével, és megengedi-e hogy megpróbáljon segíteni. Csilla persze igent mondott. Nagyon érdekes, különleges érzés volt, és nem gondolja Csilla hogy ezzel teljesen helyrejön a térde, de úgy érzi tényleg segített.

A nap első fele nagyon nehezen telt, a kilométerek nagyon lassan fogytak. Később aztán jó társaságban, beszélgetve már sokkal jobban ment, és végül elérték Terradillost. Ekkor azonban szembesülniük kellett azzal, hogy nemcsak az első, hanem a második szállás is betelt a foglalásoknak köszönhetően. A következő 6 km-rel messzebb lett volna, addig semmiképp sem akart elmenni Csilla, ezért némi egyezkedés után csináltak még helyet :)

Csilla nagyon örül, hogy a mai 26 km is megvan, és bár még nem tudja felfogni, több mint 400 km-t tett meg és kevesebb mint 400 van hátra, vagyis átlépte a féltávot!

*Forrás: Cordula Rabe: Szent Jakab-zarándokút
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Carrión de los Condes - Terradillos de los Templarios


Distance: 26,3 km
Uphill: 130 m
Downhill: 90 m

Distance completed: 404,0 km
Distance left: 392,8 km

(Background country reports)

The Way continued with the almost completely treeless, flat, montone territory
picture 1

Along the original route of the old Roman road, on the Via Aquitaine for 12 km this landscape welcomes the pilgrims
picture 2 

During one of the rests of the day Csilla started to talk to another pilgrim. When the woman learned about the pain in Csilla's knee, she told that according to others somehow she could achieve healing effects by her hands, and asked if Csilla allowed her to try to help. Csilla of course said yes. It was a very interesting, special feeling and though Csilla doesn't think her knee is going to recover completeley, but she feels like it really helped.

The first half of the day passed very difficultly the kilometers got less very slowly. Later in good company, with talks it went a lot better, and finally they reached Terradillost. Then, however they had to face the fact that not only the first but also the second housing were full as a consequence of reservations. The next housing would have been 6 kilometers away, which
Csilla didn't want to go today for sure, so after some talks the hosts did make some space :)

Csilla is very happy that today's 26 km is also done, and although she stil cannot believe it but she completed more than 400 km and there is less than 400, so she passed half distance!

5 megjegyzés:

  1. Csilla! Amikor Édesanyád felhívott minket, és elmondta, hogy megcsináltad a 400 kilómétert, könnyek szöktek a szemünkbe... Hálásak vagyunk, hogy kísérhetjük utadat, és hálásak vagyunk az Úrnak, hogy mindeddig megsegített, és kérjük, legyen Veled továbbra is!
    Fantasztikus amit elértél, szavakban nem is tudjuk elmondani. Nagyon büszkék vagyunk Rád, és további erő kívánunk Neked! Puszi Bartáék :)

    VálaszTörlés
  2. Drága Annem!

    Hát ez valami fantasztikus!!!!!!!! Már több mint a felét megtetted az útnak, szerintem ez csodálatos! Annyira büszke vagyok rád!
    Csak így tovább!
    Remélem a "kézrátételezés" segített a térdeden, hogy minél hamarabb múljon el a fájdalom, s hogy egy újabb csodával ajándékozzon meg ez az út téged.
    Mára nagyon jó pihenést a kiegyezkedett helyen, holnapra pedig sok erőt és kitartást. Angyalok vigyázzák minden lépésedet.
    Millió puszival támogatva szerető barátnőd Diana

    VálaszTörlés
  3. Drága Kicsi Lányunk!
    Nagyon -de nagyon örülünk és kimondhatatlanul büszkék vagyunk rád! Tudjuk, hogy sok nehézség is volt eddig, de a mai nap legalább egy rövid időre eltereli a nehézségekről a figyelmet és arra fókuszál, hogy : IGEN ! FELE MEGVAN!
    Nagyon sok erő , kitartás és akarat van ebben. Tisztában vagyunk azzal is, hogy még sok van háta és továbbra is kell minden testi-lelki erőd!Mi ezután is szorítunk , imádkozunk és lélekben kísérünk! Nagyon szeretünk: Édesanyád és Édesapád

    VálaszTörlés
  4. Nagyon-nagyon ügyes vagy Te Lány!!!:)Puszi!Ági

    VálaszTörlés
  5. Remélem, nem csak mi vagyunk büszkék Rád, hanem Te is magadra, hogy így haladsz, ilyen kitartó vagy! :o)
    Csak így tovább! :o)

    VálaszTörlés