2012. szeptember 10., hétfő

13. nap / Day 13

Cardenuela - Tardajos


Távolság: 25,8 km
Emelkedés: 20 m
Ereszkedés: 90 m

Megtett út: 301,8 km
Hátralévő út: 495,0 km

(Háttérország jelentés)

A tegnapi napot folytatva Csilla útja egy újabb nagyvárosba, Burgosba vezetett:

1.*

Burgosba két út vezet, a történelmi út 10 km-en keresztül egy iparvidéken keresztül, amit sokan buszra szállással hidalnak át. Van azonban egy másik út is Castanaresen keresztül, ami elviselhetőbb. Csilla persze ezt választotta, így sokakkal ellentétben gyalog érkezett meg Burgos óvárosába. Természetesen ez nem minősítés másokra nézve, de Csilla gyalog szeretné megtenni minden egyes méterét az Útnak.

Burgos minden tekintetben kiemelkedő épületénél, az egyik leglátványosabb gótikus építészeti remekműnél, a Catedral de Santa Maria székesegyháznál:

2. Catedral de Santa Maria

Csilla egyébként sem szeretett volna egy ilyen nagyvárosban megszállni, de amikor meglátta az egyik zarándokszállás előtt kígyózó sort, az megerősítette döntésében, hogy folytassa útját a következő szállásig, Tardajosig:

3.*

Burgos határában megismerkedett egy angol nővel, és együtt indultak el. Rövid idő alatt is nagyon jól összebarátkoztak, rengeteget beszélgettek, és annyira jól haladtak, hogy egyetlen nagyon rövid pihenővel megtették az utat Tarjadosig. Mivel Grace Burgosból indult, ezért ő tovább ment, így itt elbúcsúztak egymástól.

A mai nap első három órája pokoli nehéz volt, nemcsak a bal térde, hanem a jobb lába is nagyon fájt. Nap közben azért némileg jobb lett, és délután megint nagy lendülettel tudott haladni. Meg is fogalmazódott benne, hogy az Santioagoba nem a fizikai állapota, edzettsége, hanem az akaratereje fogja elvinni. Ennek az akaraterőnek köszönhetően átlépte a 300 megtett km-t!

*Forrás: Cordula Rabe: Szent Jakab-zarándokút

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cardenuela - Tardajos


Distance: 25,8 km
Uphill: 20 m
Downhill: 90 m

Distance completed: 301,8 km
Distance left: 495,0 km

(Bacground country reports)

Continuing from yesterday Csilla arrived today another big town, Burgos.
picture 1 above

There are two roads leading to Burgos, the historical road which is going by an industrial area for 10 km, which is often avoided by pilgrims using public transportation. But there is another road through Castanares, which is more comfortable. Of course Csilla took this road, and compared to a lot of other pilgrims, she arrived to the old city of Burgos on foot. It is not a judge on others, but Csilla would like to complete every single metres of the Way on foot.

She took this picture at one outstanding building of Burgos, which is one of the most spectacular gothic architectural work, at Catedral de Santa Maria:
picture 2 above

Csilla didn't want to stay in such a big town anyway, but when she got to a pilgrim housing and saw the long queue, it made her feel sure about her decision to carry on until the next housing in Tardajos
picture 3 above 

At the border of Burgos, Csilla met a woman from England, and they carried on together. They made friends with each other in no time at all, they talked a lot, and progressed so well together, that they went all the way to Tarjados with only a very short rest. Since Grace started in Burgos today, she moved forward, so they said goodbye here.

The first 3 hours of the day was hard like hell, not only her left knee but also her foot were hurting. During the day it got better, and she was again progressing really well afternoon. She just realized that it's not her physical strength or toughness which is gonna take her to Santiago, but her strength of will. Thanks to this strength of will she crossed the 300 completed km!

6 megjegyzés:

  1. Csilla! Fantasztikus akaraterőd van, de kérünk, lassíts! Ne hajtsd túl magad, figyelj az egészségedre, és figyelj Istenre, Ő mit szeretne Neked mondani, mutatni az Úton! Puszi Bartáék

    VálaszTörlés
  2. Drága Kicsi Lányom!
    Azt mindig tudtuk, hogy nagy akaraterőd van! Azért vigyázni kell mert csak a lábaid fognak vinni, segíts nekik azzal, hogy pihenteted!
    A Jó Isten mindig segít a nehézségekben, és minden lépéssel közelebb vagy a célodhoz és jobban hallod Isten szavát. Túllépted a 300km-t. Ez fantasztikus! Nagy gratuláció és csodálat! Vigyázz magadra ! Okosan gazdálkodj testi-lelki erőddel!Nagyon szeretünk: Édesanyád és Édesapád!

    VálaszTörlés
  3. Koszonom!!!!

    En is nagyon szeretlek Titeket!!!

    VálaszTörlés
  4. Drága Annem!

    Számomra is egyértelmű volt hogy nagyon kitartó és erős vagy, ezt eddig is tudtam, de napról napra is látom, ahogy km-t km-re hagysz magad után. Fantasztikus egy csaj vagy. Csak ismételni tudom magam:így tovább! Az út egyre fogy előtted. S te egyre erősebb leszel általa.
    Továbbra is vigyázz magadra, s pihenj sokat.
    Millió ölelés és pusziözön a te szerető Dianádtól

    VálaszTörlés
  5. Áááhhhhh komolyan :-) szóhoz sem jutok ,nagyon ügyes vagy !!Olyan jól megy ez neked hogy ha hazajöttél és ki pihented magad akkor akár gyalog is járhatnál :-))))))))) ennyi kilométerrel a lábadban már Szegedet és persze Békéscsabát is simán megjárod :-))Konkrétan le is szaladhatsz hozzánk ,meg aztán most majd Zolid sem az évfordulók számát ünnepli,hanem mint a kocsiknál a kicsi feleségem hány éves és mennyi kilométer van benne :-)))))
    Csillám ennyit a humorkodásról ,szorítok neked !!A kívánom hogy a jó isten kísérjen utadon !!Puszi Maca

    VálaszTörlés
  6. Éljen! Éljen! Még egy pár nap és túl vagy az út felén, talán a nehezén is, de inkább nem akarom elkiabálni.
    Néha azért próbálj meg egy kicsit lazítani is. ;)

    N

    VálaszTörlés