2012. augusztus 31., péntek

3. nap / Day 3

Larrasoana - Cizur Menor

Távolság: 20,1 km
Emelkedés: 250 m
Ereszkedés: 270 m

A mai nap végre jelentősebb magasságkülönbség nélküli szakaszt tartogatott, érintve az első nagyobb várost is, Pamplonát:
1.*
A térdfájás egyáltalán nem múlt el, így a nap tigristapasszal, fáslival és fájdalomcsillapítóval indult. És persze ma sem maradhatott el az eső... Most már az összes eső elleni felszerelés is kipróbálásra került.

2.


Pamplonában Csilla megállt egy gyógyszertárnál, ahol térdvédőt, krémet és gyógyszert is kapott a térdére. Tegnap sajnos elkiabáltam, megvan az első két vízhólyag. Valószínűleg nincs zarándok, aki megúszná nélkülük.

Csilla végül szerencsésen elérte Cizur Menort 4 körül. Az imént beszéltem vele, és sikerült már kicsit pihennie, a térdfájáson kívül semmi panasza nincs. Ezúttal olyan luxusra is volt ideje mint a mosás :) Jó a kedve, és nagyon örül, hogy eddig sikerült tartania azt a tervet amit elgondolt magának az Útra, és már 72 km-t teljesített. Remélhetőleg tud eleget pihenni, hogy minél jobban regenerálódjon, a fájdalom és a vízhólyagok minél jobban megszűnjenek, hogy holnap újult erővel folytatódhasson az Út.

* Forrás: Cordula Rabe: Szent Jakab-zarándokút
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Larrasoana - Cizur Menor

Distance: 20,1 km
Uphill: 250 m
Downhill: 270 m

Today was a day finally without any significant uphill or downhill, and the stage today also reached the first big city, Pamplona:
picture 1 above

Unfortunately knee hurting didn't go away at all so the day started with more tiger plasters, strip and painkiller. And of course it wouldn't have been a full "joy" without the rain... So by now, all of the rain protection tools have been proved:
picture 2 above

Csilla stopped at a phamacy in Pamplona, where she got a kneepad and some medicine. Yesterday I also jinxed, her luck didn't last longer as she 's got her first two blisters. So I guess no pilgrim can make the Way without them.

Csilla blisfully reached Cizur Menor at around 4pm. I've just talked to her, and she could take some rest already, and she has nothing to complain about except for her knee. This time she even had the time for the luxury of washing :) She is in a good mood and she is very happy that so far she could keep up to the schedule she planned, and thus she has already completed 72 kms. Hopefully she can have enough rest to regenerate herself and to erase the pain and blisters, so that she can continue the Way with renewed strength.

7 megjegyzés:

  1. Drága Kicsi Lányom!
    Nem semmi amit csinálsz! nagyon büszke vagyok rád! A térded miatt féltelek,és sajnállak.Remélem, hogy ma egy kicsit többet tudtad pihentetni a lábad! Bízom abban, hogy a Jó Isten megsegít és a fájdalmad is enyhülni fog: Pozitív energiát küldök én is neked!
    Ide beteszem a: ZARÁNDOKOK IMÁJA
    Uram, légy az utazó társasága,
    irányadója az elágazásoknál!
    Adj neki erőt, amikor elgyengül,
    védelmezd veszély közben,
    oltalmazd az út során,
    adj árnyékot a nap hevében,
    világíts a sötétségben,
    nyújts vigaszt, mikor kedvét szegi
    és szilárdítsd meg szándékában!
    Amen
    Szeretettel: Édesanyád

    VálaszTörlés
  2. Szia Drága Barátnőm!

    Nagyon szuperül mész, már 72 km, hát az tényleg nem semmi!!! Még sima terepen se lenne akármi, így meg pláne. Egyszóval le a kalappal. Remélem azért ma tényleg tudsz pihenni, és holnapra rendbejön a térded, s a vízhólyagjaid is elmúlnak mihamarabb.
    Nagyon szorítok neked továbbra is, csak így tovább!
    Millió puszival támogat továbbra is barátnőd: Diana

    VálaszTörlés
  3. Csilla! Fantasztikus, ahogyan haladsz! A mai nap krónikájának olvasása közben a Bibliám a 91. zsoltárnál nyílott ki, a 9. verstől ezt olvasom, Neked is:
    "Ha az Urat tartod oltalmadnak, a Felségest hajlékodnak,
    nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás.
    Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon,
    kézenfogva vezetnek téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőben."
    Nagyon sok erőt, kitartást Neked!
    Bartáék

    VálaszTörlés
  4. Szia Drága! Hát, nem semmi Nő vagy... 72 km... wow! :) Remélem, a lábad hamar meggyógyul. Sokat gondolok rád. Hajrá! Puszi Era

    VálaszTörlés
  5. Minden nap eszembe jutsz, kérem a Jóisten áldasát az utadra, hogy tényleg megtaláld önmagadat

    Móni

    VálaszTörlés
  6. CSak így tovább!! Nem semmi, hogy már ennyit haladtál!! Írtó büszke vagyok rád!
    Kívánom, hogy fájdalommentesen teljen a további utad!
    Minden nap gondolok Rád :)
    Kitartás!!
    Puszi
    "Hugid"

    VálaszTörlés
  7. Ultra kemény Csaj vagy!Vigyázz Magadra!:)

    VálaszTörlés