2012. augusztus 29., szerda

1. nap / Day 1

Saint-Jean-Pied-de-Port - Roncesvalles

Távolság: 24,9 km
Emelkedés: 1400 m
Ereszkedés: 550 m


Nagy félelmekkel vágott neki Csilla az első napnak. Ennek ellenére 10-kor már Orlissonban volt, maga mögött tudva az első 8 km-t és az emelkedő felét (a jobb oldali út a képen):

1.*

Az előző bejegyzés ekkor készült. Bár az első szakasz élete legkeményebb 8 km-e volt,  úgy döntött, folytatja az utat, és még 17 km-t megtesz a mai nap folyamán.

2.*
A szakasz legmagasabb pontján, a kiindulóponthoz képest 1400 m-rel magasabban lévő Col de Lepoeder-nél: 
3. Col de Lepoeder, 1430m

Innen volt még jó 3 órányi út,  melyben az ereszkedő jelentette a kihívást, de végül szerencsésen megérkezett Roncensvalles-be. Nehéz volt, de nagyon örül, hogy nem állt meg és megtette idáig az utat. 

Az első napot megúszta vízhólyag nélkül, viszont fáj a háta, a lába, a sarka, minden porcikája. Remélhetőleg a pihenés és a tigristapasz segít, hogy holnapra jobban legyen. Az út során volt minden: fájdalom, öröm, szenvedés, boldogság; ez a nap tényleg a megszületés érzését adta.

Ezzel Csilla teljesítette az első, legkeményebb szakaszt.
Jöhet a megérdemelt pihenés! Holnap pedig a folytatás!

Csilla megkért, hogy tolmácsoljam: nagyon hálás minden támogatásért, biztató bejegyzésért (folyamatosan továbbítottam őket a nap során) és sms-ért, amiket kapott, mert mind nagyon jókor érkeztek, amikor nagy szüksége volt a biztatásra, és amelyek segítették abban, hogy a mai napot sikeresen teljesítse.
Köszönet mindenkinek a támogatásért és a biztatásért!


*: Forrás: Cordula Rabe: Szent Jakab-zarándokút
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saint-Jean-Pied-de-Port - Roncesvalles


Distance: 24,9 km
Uphill: 1400 m
Downhill: 550 m

Csilla started the first day with great fears. However she managed to reach Orlisson by 10am already leaving the first 8 kms and half of the altitude rise behind her (right hand side way in the picture).
picture 1 above

The last blog entry was added then. Despite it was the toughest 8 kms of her life, she decided to keep going and  do another 17 kms today.
picture 2 above

At Col de Lepoeder which is the highest point of the staeg being 1400 m above the level of the starting point.
picture 3 above

From there it was another 3 hours walk with the challenge of the downhill, but she finally made it to Roncevalles. It was tough, but she is very happy that she didn't stopped earlier and reached this point.

Luckily she finished the day without any vesicles, but she feels everything hurting, her shoulder, her legs, her feet, her heels. Hopefully the rest and the tiger plasters are gonna help her to feel better tomorrow. During the day she experienced all kinds of emotions: pain, joy, suffering, happiness; this day really gave the sense of birth, as many say.

Csilla completed the first, toughest stage of the Way.
Let's have a well deserved rest now! And then continue tomorrow!

Csilla asked me to let you know: she is very thankful for all your support, encouraging comments (I sent them continously to her during the day) and sms, which she always got in the very right moments, when she needed them the most and which helped her to fullfill this day.
Thanks to everyone for your support and encouragement!


5 megjegyzés:

  1. Komolyan könnyek szöktek a szemembe...
    Csilla!! Annyira, de annyira büszke vagyok rád!!!
    CSak így tovább! Menni fog!!
    Lélekben veled vagyunk!!!
    Óriási ölelés !
    "Hugid"

    VálaszTörlés
  2. Drága Kicsi Lányom!
    Nagy izgalommal vártam a híreket. Néztem a térképet, imádkoztam!
    Amikor az első 8km után láttam a bejegyzést én már azzal elégedett voltam. Mi csak próbáljuk elképzelni, hogy milyen nehéz, de megélni csak az tudja aki ott van benne! Kimondhatatlanul büszke vagyok rád és csodállak!Nagyon sok energiát küldök mára is és kitartást. Szorítok neked és minden gondolatom veled van! Nagyon szeretlek drága kicsi lányom! Édesanyád!

    VálaszTörlés
  3. Dràga Annem! Én annyira büszke vagyok rád. Elmondhatatlan milyen erős vagy.Csak így tovább. Mikor láttam a képet én bevallom elpityeredtem,annyira örültem a mosolyodnak.
    Millió ölelés és puszi a te Dianádtól

    VálaszTörlés
  4. Drága Eperkém!
    Szuper csaj vagy, sokat gondolok Rád!!!!!
    Lehet két praktikus kérdésem? :O)) Mit és hol eszel és hol pisilsz? Gondolom nincsenek cuki kis kávézók az út mentén:O))

    puszillak nagyon

    VálaszTörlés
  5. Mit mondhatnék. Jellemző! :)
    Tudtam, hogy nem állsz meg 8km után.
    Örülök, hogy túljutottál ezen a nehéz szakaszon és úton vagy.
    Sokszor gondolok rád, de nem aggódom, mert ismerlek. ;)
    Lépj nagyokat, hogy hamar haza érj és mehessünk plázázni!

    N

    VálaszTörlés